Županijske C kadetske lige VSŽ

 

Muške i ženske turnirskog tipa u 5 gradova Županije VSŽ,  godišta 2000. i mlađe, a liga za kadete bi počela u rujnu ove godine 2015.,s početkom nastave, a liga za kadetkinje početkom iduće 2016.

 • igrali bi igrači i igračice 2.000 godište i mlađi
 • igrala bi se turnirski u 5 gradova naše VSŽ Županije. Izvan konkurencije igra KK OSIJEČKI SOKOL kao 6. ekipa.
 • Povjerenik natjecanja je Branko Krekman , a Povjerenik za suce Mirko Arsenović
 • Izbornik kadetske reprezentacije Županije VSŽ je trener Tomislav Popović- profesor kineziologije iz Vinkovaca, a izbornik reprezentacije za kadetkinje je Franjo Mareljić iz Komletinaca, viši sportski trener. Oni će prateći ove lige imenovati kadetske županijeske reprezentacije.
  Liga se vodi na web stranici ksvsž ( delegacije, rezultati i bilteni kola).
  Prvi sudac je opunomoćenik i on šalje izvješće opunomoćenika povjereniku natjecanja, i rezultate i koševe s utakmice mailom , navečer poslije utakmice. Ova županijska kadetska liga se igra po propozicijama FIBA natjecanja i to B1 natjecanja za kadete i kadetkinje, s dopunom da Povjerenik za suce ne delegira opunomoćenika na utakmice, već tu ulogu obavlja 1 sudac utakmice.
 • Naknada sucima je 50,00 kn po utakmici – TAKSA, a suci će se delegirati iz mjesta održavanja turnira ili iz najbližeg mjesta, pri tome im se plaća trošak puta, ako nisu iz mjesta gdje se turnir održava.
 • Povjerenik za natjecanje, Povjerenik za suce, izbornik kadetske reprezentacije i izbornik reprezentacije kadetkinja imenuju se na godinu dana.
 • Sudionici muške kadetske lige bi bili KK Ilok, HKK Vukovar, KK Borovo, KK Vinkovci, KK Županja i KK Osiječki Sokol koji nastupa izvan konkurencije.

-Sudionici ženske kadetske lige bi bili KK Slavonac, KK Vinkovci, i KK Županja i KK Borovo.

 • Glavni tajnik županijskog saveza športova VSŽ Miroslav Vitković pripremio je 4 pehara za kadetkinje na kraju lige i 3 pehara za kadete.

Koncept ove lige osmislio i predložio  član izvršnog odbora KS VSŽ : mr.sc. Branislav Orešković

mr.sc_.-Branislav-Orskovic-predstvnik-u-Saboru-HKS-a-isperd-KS-VSZ-150x150