Održana redovna izvještajna Skupština KS VSŽ, u Vukovaru 30.11.2017.

REDOVNA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA KOŠARKAŠKOG-SAVEZA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE, Vukovar, 30. 11.2 017., Vukovarska kuća, 19h

Slika 1 Skupština KS VSŽ 30 11 2017 Vukovar          Slika 2 Skupština KS VSŽ 30 11 2017 Vukovar

 

U prelijepom ambijentu poznatog vukovarskog izletišta „Adiza“ u „srcu“ grada Vukovara, održana je redovna izvještajna Skupština košarkaškog Saveza Vukovarsko-srijemske županije. Na sjednici su bili prisutni svi predstavnici u Skupštini , njih 22 iz 8 članica Saveza: KK  „Ilok“, HKK „Vukovar“, KK „Borovo“, KK „Vinkovci“, KK „Slavonac“ iz Komletinaca, KK „Županja“, Udruga košarkaških sudaca VSŽ i  Udruga košarkaških trenera VSŽ.
Sjednicu je otvorio predsjednik Saveza Dražen Pejić iz Vukovara i predložio je dnevni red i kandidate za radna tijela Skupštine , njegovi prijedlozi su usvojeni jednoglasno. U radno predsjedništvo su izabrani: predsjednik Dražen Pejić –Vukovar , i članovi : Branko Krekman- Komletinci i Ivan Vujeva – Vinkovci. Izvješće verifikacijske komisije usvojeno je od strane Skupštine jednoglasno. Također su usvojena jednoglasno i slijedeća izvješća :
Izvješće predsjednika Saveza Dražena Pejića o radu Saveza u proteklom periodu,
– Izvješće tajnika Saveza Ivana Vujeva o financijskom poslovanju Saveza u proteklom periodu ,
-Izvješće predsjednika nadzornog odbora Saveza mr. sc. Branislava Oreškovića o radu Saveza između dvije Skupštine (23. 12. 2016.-30. 11.2 017.),
– Izvješće predsjednika Stegovnog suda Stipe Čalaušića o njihovom radu u proteklom periodu.
Još jedna važna napomena.
U sklopu izvješća tajnika Ivana Vujeva o financijskom poslovanju u 2107. , tajnik je predložio i obrazložio i izmjene u financijskom planu u 2017. (rebalans financijskog plana 2017.), čiji prijedlog je usvojen i raspravljen prethodno na sjednici izvršnog odbora par dana prije ove Skupštine, te je te izmjene financijskog plana za 2017. ova Skupština također jednoglasno usvojila.
U slijedećoj točki dnevnog reda predsjednik KS VSŽ Dražen Pejić iz Vukovara iznio je program rada za 2018.g., a u točki iza, tajnik Ivan Vujeva iz Vinkovaca iznio je prijedlog financijskog plana za 2018.
Obje točke su usvojene jednoglasno, uz napomenu da je uz predloženi i usvojeni financijski plan za 2018., Skupština je još  usvojila, na prijedlog člana NO KS VSŽ  Zvonka Leke i zaključak da se županijskoj zajednici športova uputi pisani zahtjev za povećanjem financijskih sredstava na godišnjoj razini za 2018., jer su ta sredstva već deset godina na istoj razini, a troškovi koje klubovi imaju su značajno narasli.
U sklopu programa rada Saveza za iduću godinu, istaknuto je da će Savez svoje aktivnosti usmjeriti na organiziranje županijskih kadetskih liga i na nastupe županijskih selekcija protiv drugih selekcija, što je Savez i dosada prakticirao, a novina je na neki način organizacija tzv. županijskog juniorskog košarkaškog „All Star-a“ . U programu rada za 2018., predsjednik Dražen Pejić je istaknuo da će Savez biti kao i uvijek na dispoziciji svojim članicama , klubovima i stručnim udrugama , kako bi im pomogao pri realizaciji njihovih sportskih/košarakaških ciljeva.
Također je istaknuo da će Savez u budućnosti napraviti određene promjene kako bi se još više otvorio i na neki način prihvatio sve one koji žele pomoći košarkaškom Savezu VSŽ i njezinim članicama.
U predzadnjoj točki dnevnog reda : Izmjene Statuta KS VSŽ (u ime predlagača KK Borovo) vodila se prije glasovanja dosta velika rasprava. U ime predlagača KK “Borovo” za izmjenu Statuta u članku 22. koji omogućuje da Savez može u svoje članstvo primiti osim redovnih članova i podupiruće i počasne članove i da to mogu biti pravne i fizičke osobe i da o tome odlučuje Skupština na prijedlog četvrtine predstavnika , obrazlagali su predstavnici u Skupštini ispred KK „Borova „ Đorđe Ćurčić, Amir Delić, Dražen Pejić, te ispred UKT VSŽ  predstavnik Luka Živković, koji je i tajnik KK “Borovo”.  Argumente protiv izmjene ovoga članka 22. iznosio je predstavnik u Skupštini ispred KK Vinkovaca, Željko Ilić, i dva predstavnika u Skupštini iz KK “Županja”, Tomislav Puljić i Damir Marić. Nakon te rasprave predsjednik je stavio na glasovanje prijedlog izmjene Statuta u članku 22. uz još jedan prijedlog izmjene Statuta za članak 83., da se taj članak briše , kako ova dva članka Statuta ne bi bila u suprotnosti i za ovaj prijedlog predsjednika Dražena Pejića glasovala je većina zastupnika u Skupštini i predložene izmjene Statuta za članke 22. i 83. su usvojene većinom glasova od strane predstavnika Skupštini KS VSŽ.
U točki razno ispred jedne četvrtine predstavnika u Skupštini KS VSŽ, (prijedlog je potpisalo njih 7/22 predstavnika u Skupštini KS VSŽ),
Đorđe Ćurčić, predstavnik u Skupštini ispred KK “Borovo”, dao je prijedlog, te ga je i obrazložio Skupštini. Prijedlog je glasio da se za podupirućeg člana KS VSŽ primi Davor Užbinec iz Zagreba, direktor KK Cedevite. U obrazloženju je naveo da je on bio ovdje u Vukovaru na proslavi 10-te obljetnice Saveza, 5.1.2017. i da je darivao članice tada košarkaškim loptama i da je on prijatelj ovoga Saveza i da želi značajno podupirati materijalno i financijski ovaj KS VSŽ. Također je istaknuo da je on bio domaćin našim omladinskim selekcijama, i veteranskoj u njihovom „domu košarke“ na Velesajmu u Zagrebu, u proljeće ove godine . U raspravi su ovaj prijedlog podržali predstavnici u Skupštini KK “Borovo” , a protiv ovoga prijedloga je bio predstavnik u Skupštini, ispred KK “Vinkovaci”, Željko Ilić, a njega su podržavali u tome predstavnici iz KK Županje. Željko je Ilić, predstavnik KK “Vinkovci”, naglasio kako je on protiv da Davor Užbinec bude podupirući član naše Skupštine KS VSŽ, te da je on također protiv da fizička osoba bude podupirući član Saveza. Predsjednik je  prijedlog  cetvrtine predstavnika u Skupštini  stavio na glasovanje i za njega je glasovala većina zastupnika u Skupštini KS VSŽ , te je na taj način Davor Užbinec postao podupirući član košarkaškog saveza Vukovarsko-srijemske županije. Nakon toga predstavnik u Skupštini iz KK „Ilok“ , Miroslav Kraljević pozvao je sve članove Skupštine i prijatelje košarke na 1. Memorijalni turni „Marijan Rac“ koji će se održati 23. prosinca 2017. u Iloku, u spomen njihova prerano preminuloga bivšeg košarkaša i košarkaškog djelatnika, a našeg bivšeg predstavnika u Saboru HKS-a ispred KS VSŽ i bivšeg predsjednika KS VSŽ.
Predsjednik Dražen Pejić se zahvalio na pozivu , rekao je da ćemo se odazvati svakako i da će Savez pripomoći organizaciju toga turnira.
Više nije bilo prijedloga i predsjednik saveza Dražen Pejić je sjednicu Skupštine zatvorio i pozvao članove izvršnog odbora da ostanu u prostoriji i da održe najavljenu sjednicu izvršnog odbora Saveza.
Na toj sjednici pored već najavljenih točaka dnevnog reda predložena je i usvojena točka imenovanje Davora Užbineca , kao našeg trećeg predstavnika u Saboru HKS.a na upražnjeno umjesto preminulog Marijana Raca iz Iloka. Izvršni odbor je većinom glasova usvojio taj prijedlog i na taj način Davor Užbinec je postao naš treći predstavnik u Saboru HKS-a do kraja mandata ovoga saziva Sabora HKS-a (još godinu i pol dana). On će već 9. 12. 2017. sudjelovati u radu sjednice Sabora HKS-a, kao naš treći predstavnik, uz mr. sc. Branislava Oreškovića, i Branka Krekmana (zamjenika Saše Rajkovića)